Waarom is reizen zo populair?

Reizen is populair, omdat iedereen meer van de wereld wilt zien, want er zijn veel verschillen per land. Op sommige plekken is het namelijk koud en op sommige is het warm. Als je uit een koud land komt wil je vaak in de zomer de warmte opzoeken. Dit zijn meestal mensen uit het noorden, want daar is het vaak koud. De meest populair vakantiebestemmingen zijn Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Griekenland, Turkije, Oostenrijk, Groot-Brittannië. De meeste mensen gaan dus naar deze landen, maar in deze landen heb je ook nog specifieke plekken waar mensen naartoe willen. In Frankrijk gaan de meeste mensen naar Parijs, dit is ook logisch, want dit is de hoofdstad van Frankrijk. Na Parijs komt Sete daarna komt Les Gets hierna komt Monfreville en dan komt Lille, dit zijn een paar populaire Franse vakantie steden. Granada is de populairste vakantie stad van Spanje daarna komt Valencia en na Valencia komt Barcelona en hierna komt Malaga en na Malaga komt Madrid, dit zijn de populairste vakantiebestemming van Spanje. Het zijn ook allemaal best grote steden.

Overal zijn leuke steden

En zo heeft elk land weer andere populaire steden, maar naast steden zijn er natuurlijk ook nog populaire gebouwen, deze worden ook vaak bezocht. Deze gebouwen vallen vaak ook gelijk op als je in de buurt bent. Er zijn ook andere populaire dingen in steden, zoals een restaurant of een museum. Elke grote stad heeft er wel een, maar er zijn ook hotels die populair zijn, dit kan door de naambekendheid komen, omdat er misschien een bekend persoon heeft geslapen. Soms ligt de stad ook aan de zee en dan is het strand ook een populaire plek.

 Ook heeft elke stad zijn eigen kenmerken, dit kan een gebouw zijn of een gerecht. In Rome staat bijvoorbeeld het colosseum, dit is een groot arena. Veel mensen bezoeken deze arena en de arena valt ook heel erg op. In Parijs staat de Eiffeltoren, dit is een populaire toren in Parijs die vaak bezocht wordt. Als je betaald kun je ook helemaal naar boven in de Eiffeltoren en hier heb je dan een mooi zicht over de stad, maar de tickets zijn vaak niet goedkoop bij dit soort gebouwen, want iedereen zou wel naar boven willen gaan. Hetzelfde geldt voor het colosseum, want veel mensen willen deze ook bezoeken. En naast Parijs en Rome heeft elke stad wel een populair gebouw.