tips 

 

Op jezelf wonen

Als je voor het eerst op jezelf wilt wonen heb je natuurlijk nog geen ervaring op het gebied van verhuizen en huizen kiezen, want je moet natuurlijk eerst nog een huis of appartement kiezen. Als je hiervoor op zoek bent moet je natuurlijk naar meerdere dingen kijken. Je gaat natuurlijk eerst kijken naar waar je wilt gaan wonen, want dit is heel cruciaal, omdat sommige steden duurder zijn dan andere hetzelfde geldt voor dorpen. Als je in Amsterdam gaat wonen moet je meer geld betalen dan in een kleine stad, wat ook wel logisch is want Amsterdam is een populaire stad. Er is zelf nog verschil in Amsterdam zelf, want sommige plekken in Amsterdam zijn populairder. Naast de locatie heeft de grootte van het huis of appartement ook nog een grote invloed op de prijs, want hoe groter hoe duurder. En in Amsterdam vindt je niet vaak hele grote huizen en als je deze vindt zijn ze meestal heel erg duur.

Grote steden

Hetzelfde geldt voor andere grote steden, want er is meestal niet veel ruimte in deze grote steden daarom vindt je ook niet zo vaak grote huizen, want daar is gewoon geen ruimte voor. Als je in het centrum van de grote steden wilt wonen moet je meestal wel aan een appartement denken. Maar een appartement is meestal ook wel genoeg, want een appartement is meestal ook nog wel redelijk groot en heeft genoeg ruimte voor de dingen die normaal in een huis horen. Je hebt alleen geen tuin, dus dat is dan wel jammer voor de mensen die dit echt willen, maar je zou eventueel ook veel planten en bloemen binnen het huis kunnen plaatsen.

Het voordeel van in een grote stad wonen is dat alles dicht in de buurt is en dat vinden heel veel mensen fijn, daarnaast zijn er veel banen beschikbaar in de grote steden. Dit is ideaal, want dan ben je gelijk in de buurt van je werk, dus dan kun je er in principe naar toe lopen als je dat wilt. Daarnaast ben je ook in de buurt van zowat alles. Je zou in principe even de stad in kunnen gaan voor boodschappen of om voor nieuwe kleren te kijken. Daarnaast kun je ook naar het restaurant, want er zijn genoeg restaurants in grote steden. En je hebt dan ook nog een hele grote keuze. Je zou dan kunnen kiezen uit bijvoorbeeld Spaans of Mexicaans.