Op zoek naar

 

Eten & drinken?

Eten en drinken zijn cruciaal voor iedereen. Je vindt het daarom ook overal en het komt ook in heel veel vormen en maten. In elke stad kun je eten en drinken vinden, want het is iets wat iedereen nodig heeft. Er is ook veel concurrentie op het gebied van eten en drinken, want je hebt veel verschillende bedrijven die dit aanbieden en produceren. Het ligt natuurlijk ook aan de klant, want de klant heeft altijd een voorkeur. De ene klant vindt pizza wel lekker en de ander niet en die het niet lekker vindt zou dus niet snel naar een pizzeria gaan, maar misschien zou deze klant wel snel naar de McDonalds gaan. Het ligt dus echt aan de klant. Er zijn natuurlijk wel soorten eten en drinken die populairder zijn dan de rest. Maar dat is met alles, want mensen hebben altijd een voorkeur.

Verschillende soorten eten

Elk land heeft eigen recepten, wat ook wel logisch is want sommige dingen groeien niet in dat land. Elk land heeft ook een meest populair gerecht. In Griekenland is Tzatziki het populairste gerecht en in Costa Rica is Gallo Pinto het populairst. En in Aruba is vis met tropisch fruit heel erg populair. Het populairste gerecht in Marokko is Tajine en in India is Curry het populairst. In Turkije is Mezes het populairst en in Indonesië is Gado Gado het populairst. En in Nederland is stamppot het populairst daarna komen bitterballen en na bitterballen komt de haring en na de haring heb je erwtensoep en als laatst heb je friet, dit zijn de vijf meest populaire Nederlandse gerechten.

 

In België zijn de vijf meest populaire gerechten de Belgische frieten, mosselen met friet, Vlaamse stoofvlees, Luikse of Brusselse wafel en de Vol-au-vent. Ofterwijl elk land heeft weer wat anders. In sommige landen eten ze wel vaak vis en in sommige landen juist niet. Er zijn dus zeker wel grote verschillen. De landen met de grootste afstand hebben meestal ook de grootste verschillen, want in Indonesië eten ze veel anders dan in Nederland. Er zit zelfs al redelijk wat verschil in het eten van Nederland en België en dat zijn buurlanden, dus dat zegt al genoeg.