Decoratie aan de muur is een belangrijk onderdeel van het interieur van een (thuis)kantoor. Het kan een persoonlijke touch geven aan een ruimte die anders nogal formeel en sober is. Zit je zelf dagelijks te werken in een saai ingericht thuiskantoor of zoek je naar mogelijkheden om je werkplek op kantoor op te leuken? Er zijn talloze opties om uit te kiezen. In dit artikel zullen we de twee soorten decoratie, schilderijen en lichtreclame, nader bekijken en bespreken hoe ze een ruimte kunnen transformeren.

Schilderijen aan de wand

Grote schilderijen zijn een uitstekende manier om een statement te maken in een kamer. Of het nu een abstracte afbeelding is of een klassiek portret; een groot schilderij trekt de aandacht. Het voegt wat levendigheid toe aan een ruimte. Bij het aanschaffen van een groot schilderij is het slim om rekening te houden met de grootte en het kleurenpalet van de kantoorruimte. Zo kan een omvangrijk schilderij met een kleurenpalet dat niet past bij de rest van de ruimte, de harmonie juist verstoren.

Er bestaan veel verschillende soorten schilderijen met groot formaat om uit te kiezen. Een populaire soort is abstracte kunst. Abstracte kunstwerken kenmerken zich vaak met een kleurrijke samenstelling en kunnen een moderne uitstraling geven aan een kamer. Landschap schilderijen zijn daarnaast ook geliefd, en zijn bijvoorbeeld toe te passen in kantoorruimtes die wel een ‘natuurlijke touch’ kunnen gebruiken. Grote portretten of reproducties van klassieke schilderijen, bieden ook mooie mogelijkheden om je kantoorruimte op te fleuren. 

Lichtreclame als unieke wanddecoratie

Naast grote schilderijen is lichtreclame een andere vorm van muurdecoratie die juist in een kantoorruimte een mooie uitkomst biedt. Lichtreclame kan een retro-gevoel geven aan een kamer en kan een unieke manier zijn om een merk of logo te presenteren. Hoe gaaf is het om jullie merknaam op een wand in kantoor aan te laten brengen, bijvoorbeeld in kleurrijke neon letters? Lichtreclame kan in verschillende maten, kleuren en vormen worden gemaakt, van kleine neonletters tot grote lichtbakken. Jullie logo is dus gewoon na te maken en als lichtgevende wanddecoratie op kantoor te plaatsen.

Naast de decoratieve waarde, is een groot voordeel van lichtreclame dat dit een kantoorruimte ook meteen wat extra verlichting biedt. Hoewel dit natuurlijk niet als basisverlichting kan functioneren, kan het een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld tl buizen die menig kantoorruimte opsieren. Dit kan vooral handig zijn in donkere ruimtes of kamers met weinig natuurlijk licht. Het is belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik van lichtreclame bij het overwegen van deze optie voor muurdecoratie.

Een ander voordeel van lichtreclame is dat het een professionele uitstraling kan geven aan een kamer. Lichtreclame wordt vaak gebruikt in winkels en restaurants, maar kan ook worden gebruikt in kantoren of thuiswerkruimtes van een persoonlijke touch, (namelijk: het logo) te voorzien.

Veel succes en plezier met het uitkiezen van wanddecoratie voor jouw (thuiswerk)kantoor.