Op een gemiddelde kantoor, bij elk bedrijf gaan er de hele dag door heel veel kopjes koffie doorheen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat dit ook goede koffie is. Want behalve dat dit de werknemers beter zal smaken, zul je ook zien dat ze hierdoor beter werk zullen leveren. Goed koffie zorgt immers voor tevreden werknemers. Dan kun je er dus ook maar beter voor zorgen dat je beschikt over een goede koffieleverancier. Er zelf voor zorgt kost immers veel tijd en levert vaak ook mindere koffie op. Want zolang als koffie al wordt gedronken, en dat is heel lang, zo lang is het ook van belang voor het werk. 

Het zorgt voor een betere sfeer

Uit onderzoek een aantal jaren geleden is gebleken dat koffie mensen samenbrengt. Of dit nou bij de koffieautomaat is of gewoon om samen een bakkie te drinken is. Wanneer je allemaal samen een bakje koffie drinkt blijkt vaak namelijk dat de dynamiek anders is. Een bepaalde hiërarchie die normaal aanwezig is valt namelijk weg. Hierdoor bent je even allemaal hetzelfde. En dat zorgt voor een betere sfeer en lost vaak ook problemen op blijkt. Want tijdens een kop koffie worden zaken vaak sneller besproken en verloopt de communicatie dus vaak ook beter. Hierdoor verbetert (goede) koffie ook de vreugde op de werkvloer en voelen werknemers zich meer verbonden met elkaar. 

Koffie heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid

Iets wat je misschien niet zo snel zult zeggen, maar koffie is behoorlijk gezond. Amerikaans onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat mensen die minimaal 2 bakjes koffie op een dag drinken langer leven. Ze hebben namelijk een kleinere kans om te overlijden, dit zou onder andere komen doordat koffie de stofwisseling verbetert. Tevens zou koffie ook nog eens een pijnstillende werking hebben. Hierdoor zouden mensen die vaak achter de computer werken minder last hebben van bepaalde klachten. Tevens kan een aantal koppen koffie per dag ook nog eens stress verminderen. Stress is tevens de oorzaak van veel verschillende ziektes. Zo is koffie dus ook op de lange termijn een goed idee.

Koffie zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid

Deze reden ligt misschien wat meer voor de hand, maar koffie verhoogt ook de tevredenheid van je medewerkers. Voor veel medewerkers is koffie namelijk belangrijk. Bijna iedere volwassen Nederlander drinkt namelijk meerdere koppen koffie per dag, dan kun je maar beter genoeg en lekkere koffie in huis hebben. Tegelijkertijd zorgt slechte of een tekort aan koffie er dan weer vaak voor dat medewerkers minder tevreden zijn. Helemaal wanneer het werk niet lekker verloopt, zal een slechte kop koffie dit alleen maar erger maken. Daarom zal een goede kop koffie altijd de tevredenheid van medewerkers verbeteren. Dan kun je dus maar beter een goede koffieautomaat in huis hebben.