De mooiste tijd van het jaar komt dichterbij. Met welk geschenk verras jij je peter, oma of zus? En hoe ziet jouw huis eruit met kerst? Originaliteit wordt steeds makkelijker, want er bestaan vandaag heel wat mogelijkheden voor geschenkjes en versiering op maat. Maak je klaar voor een extra gezellige maand december!

Opmerkelijke mensen, unieke cadeaus

Je kent ze goed, de familieleden en vrienden die je met kerst extra in de watten legt. Om hen te bedanken voor de mooie momenten vermijd je dan ook liever clichés. Niks beter dan kiezen voor originele kerstcadeaus

De mogelijkheden om dat te doen zijn steeds ruimer. Houdt je oma van zoet? Dan toveren koekjes of een bokaaltje snoep met foto’s en een persoonlijke boodschap zeker een lach op haar gezicht. Is je zus het romantische type? Dan blijft een gepersonaliseerd kerstkaartje met gedroogde bloemen langer dan de andere kaartjes op haar kastje staan. En die nonkel met een feestneus? Die ziet een persoonlijke fles grand cru, inclusief eigen kurkentrekker, wel zitten. Voor je neefje kies je een brooddoos, zodat hij dagelijks heel even aan je denkt tijdens de lunch. Voor je mama is er badzout, voor je vader een barbecueschort, … Kortom, er is voor elk wat wils. Het ontspannen en creatieve moment waarbij je grasduint door jouw foto’s en de geschenkjes zelf vormgeeft, brengen je alvast helemaal in de sfeer. 

Aftellen naar kerst

De advent is bij uitstek de periode om naar de feesten toe te leven. Met een adventskalender maak je het extra gezellig. Elke dag een raampje open, elke dag een chocolaatje, elk snoepje weer dichter bij kerst. 

Tegenwoordig zie je ze overal opduiken, de commerciële kalenders met goedkope chocolade. Geef toe, dan heeft een stijlvol vormgegeven, persoonlijke adventskalender met chocolade van een echte chocolatier toch meer cachet. Liefdevolle boodschappen, persoonlijke foto’s en vrolijke kerstversieringen wisselen elkaar af. Ook 1 grote foto met 24 deurtjes is een optie. Een mooie aanwinst op de kast, en een goede reden om niet te wachten met dat eerste kerstgeschenk!

Samen decoreren

Ballen en slingers voor de boom, lampionnen met theelichtjes, kerstsokken, kransen en nieuwjaarsbrieven … waarom maak je het eens niet allemaal zelf? Je kinderen worden er blij van, en het materiaal dat je hiervoor vindt in knutselwinkels wordt steeds origineler. Een simpele online zoekopdracht brengt heel wat inspiratie en daarmee valt de kerstsfeer meteen helemaal in huis. Van houten vormpjes die je zelf kan beschilderen, over glitterlijm en parels in de mooiste kerstkleuren, tot inkleurbare schudbollen en lampionnen die je zelf in elkaar steekt … Kerstmis wordt gezelliger dan ooit, en helemaal van jezelf!