Vespa vierde in 2021 haar 75e verjaardag, wat een perfecte gelegenheid voor reflectie is. Het belangrijkste gevoel wat hierbij naar voren komt, is het positieve imago dat aan Vespa is gekoppeld.

Want als een iconische projectie van Italiaanse creativiteit, levensstijl en mode staat het merk al heel wat jaren prettig in de belangstelling. Waarbij haar voortdurende evolutie uiteraard ook aan het behoud van een toonaangevend imago als een modieus, individueel vervoermiddel heeft bijgedragen.

Meer dan een zeer functioneel transportmiddel

Een Vespa scooter is dan ook veel meer dan enkel een zeer functioneel transportmiddel. Het rijden erop definieert immers de unieke individualiteit van een rijder en onderscheidt hem of haar ook automatisch van de massa.

Alles wat retro is maakt daarnaast tegenwoordig een comeback. Zo is het retro design ook het nieuwe cool geworden. Maar deze retro producten komen zeker niet (of liever niet) op dezelfde wijze terug. Ze moeten volgens de smaak van de nieuwe generatie aangepast zijn om hen te proberen te verleiden. Ze moeten daarom niet alleen evolueren, maar ook innoveren.

Dankzij de grote liefde voor retro, kan de toekomst van Vespa nog rooskleuriger zijn dan het in het verleden al was. Want met de ‘Elettrica’, de elektrische scooter van Vespa, heeft het bedrijf nu ook bijzonder aangenaam de weg geopend naar de praktische wereld van emissievrij forenzen.

Een tijdloos ontwerp met een moderne twist

Met de Elettrica scooter biedt Vespa een tijdloos ontwerp met een moderne twist. Laad haar lithium-ionbatterij gewoon in een paar uurtjes op en je bent er direct klaar voor om een ritje door de stad te rijden. En omdat het geheel elektrisch is, is er ook vrijwel geen motoronderhoud meer nodig! Je kunt het daarom ook wel als een stille revolutie op twee wielen omschrijven.

Ook voor wie echter toch nog liever met een ‘ouderwetse’ benzinemotor wil blijven rijden, zijn er gelukkig voldoende modellen om je Vespa liefde te koesteren. Dit zijn namelijk de GTS, GTS Super, Primavera en Sprint.

Het biedt een compleet eigen levensstijl

Het rijden op een Vespa brengt zoals al vermeld zonder meer een compleet eigen levensstijl met zich mee. Een levensstijl die aan Vespa’s bijzondere waarden van elegantie, cultuur, iconiteit, durf en een stijlvolle creativiteit gekoppeld zijn. Dus kun jij je daar ook met de bijbehorende kledingstijl en accessoires mee vergezellen. Zo kan je perfect met veel plezier en in stijl op jouw Vespa reizen.

Denk hierbij aan modieuze handschoenen en de juiste jas of omkeerbaar mouwloos windjack. Plus natuurlijk complementerende lifestyle kleding, zoals een sweatshirt met capuchon, t-shirt (met Vespa logo) of misschien een retro look outfit. Dit uiteraard compleet afgestemd op de kleur van je Vespa.

Fashionable Vespa helmen op een iconisch vervoermiddel

Eén ding is echter zeker, jouw Vespa beleving is niet compleet zonder fashionable Vespa helmen om dit allemaal te complementeren. De retrolook van deze prachtige hippe helmen passen uitstekend bij het tijdloze design van jouw Vespa scooter.

De Vespa is een iconisch, functioneel en prachtig MADE IN ITALY product. Haar tijdloze stijl en bijvoorbeeld het ultramoderne plus eco vriendelijke Elettrica scooter model van het merk maakt de Vespa tot iets unieks en onnavolgbaars. Om deze reden wordt Vespa wereldwijd als een uiterst stijlvol vervoermiddel gezien.