Ben je net verhuisd of heb je je keuken gerenoveerd en zijn je pannen aan vervanging toe? Dan ben je gebaat bij een goed setje pannen. Maar welke pannen heb je nu precies nodig? En waar dient elke pan voor? Ontdek het in onze pannenwegwijzer!

  1. Braadpan

Eén van de meest gekende en populairste pannen is ongetwijfeld de braadpan. En dat hoeft niet te verbazen: je kan er namelijk veel mee doen. Je kan er vlees of vis mee braden op het vuur, vaak kan je ze ook in de oven plaatsen, je kan er eten mee stoven en nog zoveel meer. Deze pan heeft vaak een dikkere bodem zodat je je eten lang kan laten sudderen.

  1. Wokpan

Wil je je eten wokken? Dan gebruik je best een wokpan. Je kan je vlees, vis of groenten er in bereiden op een hoge temperatuur, roerbakken zeg maar. Je hoeft daarvoor niet veel vetstof zoals olie of boter te gebruiken. Het resultaat is een knapperige maaltijd. De tijd dat er in een wokpan enkel Aziatische gerechten bereid werden is al lang voorbij, het is ondertussen echt een multifunctionele pan geworden waarmee je tal van heerlijke wokrecepten kan maken.

  1. Sauspan

Ben jij een grote fan van sauzen? Dan ben je gebaat bij een sauspan! In een aluminium pan kan je goed sauzen maken. Goed roeren is van belang, net zoals een egale verdeling van de warmte. Ze hebben vaak een schuine rand waardoor je er goed in kan roeren met een klopper.

  1. Grillpan

Een grillpan is ideaal voor het grillen of roosteren van groenten, vis of vlees. Je hebt hier, net zoals bij een wokpan, weinig vetstof nodig. Dit maakt dat het grillen van je eten gezond is. Hou je van een mooi ruitjespatroon op je vis of vlees? Draai het dan halverwege de baktijd om.

  1. Pannenset

Naast de bovengenoemde pannen zijn er natuurlijk ook nog sauteerpannen, mosselpannen, snelkookpannen, pannenkoekenpannen, steelpannen, kookpannen, soeppannen, vispannen en ga zo maar door. Twijfel je toch nog welke pannen je gaat aankopen? Dan doe je er goed aan een pannenset te kopen. Zo’n set bevat meestal de pannen die behoren tot de basisuitrusting van je keuken zoals 1 of meerdere braadpannen, een sauspan en een steelpan. En daar kan je natuurlijk zeker al mee verder. Schuilt er toch een grote keukenprins(es) in jou? Dan kan je je set uitbreiden met enkele pannen naar keuze.