Zijn jij en je vriendinnen dol op lekkere taartjes, heerlijke gebakjes én quality time met elkaar? Organiseer dan eens een zoete zondag. Het is dé perfecte date met vriendinnen op een regenachtige dag. Of het nu op verplaatsing is in een gezellig koffiehuisje of bij je thuis in de woonkamer, het wordt gegarandeerd een succes! Ik help je door de organisatie heen. 

Koffiehuisjes 

Niets leuker dan samen met vriendinnen nieuwe koffiehuisjes ontdekken. Heb je even geen inspiratie? Hier komen mijn favorieten! Oats Day Long is ondertussen niet alleen een gevestigde waarde in Gent, maar ook in Antwerpen, Leuven en Brussel. Zoals de naam al doet vermoeden, serveren ze niet alleen havermout als ontbijt, maar kan je er evengoed genieten van een lekkere lunch of vieruurtje. Bij Julie’s House in Gent kan je de lekkerste taartjes eten en bij Crème in Brussel hebben ze de beste koffies. Ben jij fan van vegan? Probeer dan zeker Tich in Brussel eens uit! 

Home sweet home 

Toch is het soms nog gezelliger om die zoete namiddag bij je thuis te organiseren. Al mag je dan het werk niet onderschatten natuurlijk! Tip: verdeel het werk en vraag aan elke vriendin om iets mee te brengen. Of maak er een maandelijkse beurtrol van, zo komt elke vriendin eens aan de beurt! 

Zoet, zoeter, zoetst 

Als je het doet, doe het dan goed! Waarom maak je er geen buffet van met een heleboel minidessertjes? Tip: raad je vriendinnen aan om een lichte lunch te nuttigen. Laat je inspireren door de échte chefs en maak de desserts zelf. Ik ben fan van Roger van Damme. In zijn kookboeken vind je fancy desserts die je toch zelf kan maken. Bij tijdgebrek kan je natuurlijk ook een beetje ‘valsspelen’ en bij de lokale bakker langsgaan. Of een combinatie van beide mogelijkheden is misschien wel het ideale compromis voor jou! 

Coffee please

Heerlijke dessertjes smaken nóg beter met een bijpassend drankje. Met de Dolce Gusto capsules kan je je vriendinnen ongetwijfeld bekoren. Heerlijke cappuccino’s, lekkere chocolademelk en verrassende theesoorten staan ze te wachten. Wil je liever echte koffie? Zorg er dan voor dat je Senseo pads in huis hebt. Die koffie drink ik persoonlijk nog altijd het liefst! Wordt het toch nog een zonnige dag? Experimenteer dan met verse sappen of alcoholvrije aperitieven. 

Om de namiddag nog zoeter te maken, kan je ook een zeemzoete romantische komedie afspelen om het plaatje helemaal af te werken. Heb je Chocolat al gezien?