Nu de laatste maanden van je zwangerschap zijn aangebroken, bereid je je best voor op een aantal cruciale zaken, zoals doopsuiker en geboortekaartjes. Wij geven je hieronder de beste tips voor mooie geboortekaartjes!

Maak een moodboard

Tegenwoordig is het aanbod aan geboortekaartjes zo immens dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Wat kan helpen om van start te gaan, is een moodboard maken. Stel een kleurenpalet samen van kleuren die jullie mooi vinden voor het kaartje, beslis welk lettertype je mooi vindt, ga op zoek naar ideetjes via Pinterest en bekijk websites die geboortekaartjes aanbieden.

Ga op zoek naar grafisch talent

Je wil misschien wel een heel uniek geboortekaartje? Niet zomaar eentje dat iedereen lukraak kan bestellen op een website. Dan is het een goed idee om het te laten ontwerpen door een grafisch ontwerper. Ga bij voorkeur op zoek naar iemand die veel ervaring heeft in geboortekaartjes maken. Misschien ken je zelf wel iemand die zo’n diensten aanbiedt, of kom je er via via bij zo’n ontwerper terecht. Toon hem of haar je moodboard en ideetjes en kom zo samen tot het eerste ontwerp van jullie geboortekaartje. Grafisch ontwerpers zijn ook echte kenners wat betreft papiersoorten, lettertypes, Pantone-kleuren en noem maar op. Bepaal samen of je gaat voor een dubbele of enkele kaart, welk formaat je wil, speel met verschillende fonts, lettergroottes, kleuren … Vraag ook zeker advies wat drukkerijen betreft. Je werkt samen met een expert, maak daar dus gebruik van!

Kies een kaartje online

Hoeft die superunieke kaart of dat exclusieve ontwerp voor jullie niet per se? Dan kan je net zo goed een geboortekaartje online kiezen. Het online aanbod aan geboortekaartjes voor een jongen of een meisje is ondertussen zo groot geworden, dat de kans ook kleiner en kleiner is geworden dat er toevallig iemand uit jullie vrienden- of kennissenkring precies hetzelfde kaartje heeft gekozen. Hier zit je dus safe mee. Neem je tijd om het juiste kaartje te kiezen. Bezoek verschillende sites vooraleer je een definitieve keuze maakt en vergelijk ook de kosten.

Bereken de verzendkosten

Niet onbelangrijk: de verzendkosten. Iedereen weet dat postzegels alsmaar duurder en duurder worden. Hou hiermee dus rekening bij de keuze van het formaat. Vermijd dat je twee zegels moet kleven per kaart. Tip: hou je van een vierkant formaat, maar wil je besparen op zegels? Ga dan voor een vals vierkant formaat van 125 x 140 mm. Dit heeft quasi dezelfde look, maar bespaart je een hoop verzendkosten. Mooi meegenomen!