Nodig jij wel eens vrienden uit voor een gezellig diner en leg jij ze op zo’n avond graag eens goed in de watten? Dan ben je hier aan het goede adres! In deze blog geven we je 5 tips voor een dinner party waar je vrienden nog lang over zullen spreken. 

Practice makes perfect

Kies voor een gerecht of menu dat je al eens eerder hebt gemaakt. Zo speel je op safe en loop je niet het risico dat je hele etentje in duigen valt omdat je hoofdgerecht toch niet is uitgedraaid zoals verwacht. Ga dus voor een gerecht dat je kent. Om te vermijden dat je de hele avond in de keuken staat en je gezelschap zich het gros van de tijd alleen moet vermaken, tref je best al wat voorbereidingen gedurende de dag. Je vrienden komen voor een gezellige avond met lekker eten en deel van die gezelligheid ben jij natuurlijk, dus verstop je niet de hele avond in de keuken. 

Music maestro!

Afhankelijk van de smaak van je vrienden kies je je achtergrondmuziek, maar over het algemeen geldt toch wel dat rustige muziek en eten het best samengaan. Jazz, klassieke piano of een medley? All good! Je favo hardcore en techno beats hou je best voor een ander keertje. Na het eten kan de volumeknop natuurlijk wat harder en kan er, wie weet na een paar glaasjes wijn – wat dacht je van de lekkere Franse wijn Bordeaux – wel worden gedanst. 

Aperitiefje en wijn 

Als opwarmertje voor een geslaagde avond is een aperitiefje ideaal. Ga voor bubbels of een homemade cocktail, daar kan je meestal niks verkeerd mee doen. En sommigen vliegen graag meteen al in de Chardonnay wijn. Zorg dat je ook een mocktail in huis hebt voor wie niet graag alcohol drinkt. Zo zijn er steeds meer: de ene is net klaar met een zogenaamde tournée minérale en de ander houdt misschien een break van 6 maanden. Allemaal prima, wees er gewoon op voorbereid met een lekker alternatief. En dan is er de wijn. Een belangrijk onderdeel van de avond, want als de wijn en het gerecht goed ‘pairen’, zoals dat heet, dan gebeurt er iets miraculeus. Goed, lekkere wijn dus, maar hoe kies je die? Je kan lukraak een fles wijn uit het rekken pakken en hopen dat ie lekker is. Dat doen wel meer mensen. Je gaat naar de supermarkt, kiest een leuk etiket en werpt misschien gauw even een blik op het alcoholpercentage. Hmm, 13%. Zal wel wel prima zijn, toch? Of je pakt het net iets grondiger onder aan en gaat op zoek naar lekkere pairings online. Up to you!